Kiropraktik

Välj den globala vårdformen kiropraktik för din rygg och nacke.

Kiropraktik

Kiropraktisk behandling

Vad behandlar kiropraktorn?

Rörelse och aktivitet

Vad innebär behandlingen hos kiropraktorn?

Sedan utför kiropraktorn en rad olika tester där resultatet tillsammans med din sjukdomshistoria vägs samman till en diagnos. Utifrån den informationen skapas en behandlingsplan tillsammans med dig som patient.

Kiropraktisk behandling innebär inte några häftiga eller påtvingade rörelser. Den vanligaste behandlingsmetoden kallas för manipulation eller justering och utförs med skonsamma handgrepp som riktas mot den led som inte fungerar normalt. Även andra metoder som mobilisering, akupunktur, töjning, triggerpunktsbehandling och en mångfald av olika mjukdelsbehandlingar.

Antal behandlingar

Kiropraktisk behandling ger ofta god effekt tidigt i omhändertagandet. Beroende på din sökorsak varierar antalet behandlingar. Vanligtvis omfattar en behandlingsserie 3-5 besök.

Hur känns behandlingen?

Man behöver inte känna oro inför besöket hos kiropraktorn. En kiropraktisk behandling är mycket sällan förenat med smärta.

Vanliga biverkningar efter behandling är en lokal ömhet, trötthet och sitter normalt i mellan 1-4 dagar efter vårdtillfället.

Kontakta din kiropraktor om du har fler frågor...

 

Läs mer om!

Varför får jag ont?

De flesta ryggproblem uppstår i nacken eller i nedre delen av ryggen, korsryggen eller ländryggen. Det finns olika teorier om varför vi får ont i ryggen, t ex ojämn belastning, monotona arbetsuppgifter, dålig ergonomi, stress, psykisk ohälsa, underliggande sjukdom, refererad smärta från obalanser och sjukdomar i organ etc. En plötslig smärta kan många gånger vara svår att härleda. Du kan ha en skada som kroppen själv har hanterat med att kringliggande strukturer "tar över" funktionen från en skadad led, ligament, muskulatur eller bindväv. En liten snedbelastning kan flera år senare utlösa en akut smärta.

Den självläkande kroppen

 En funktionsstörning påverkar nervsystemet som i sin tur signalerar smärta. Den kiropraktiska undersökningen och behandlingen fokuserar på att komma fram till vilka funktioner som är nedsatta och återställa dem för att ge kroppen förutsättning att själv ta hand om de smärtor och symtom som uppstått. Det är positivt att du snabbt kommer till en kiropraktor med ditt rygg- och nackbesvär. Du undviker onödigt lidande och din rehabilitering går snabbare.

Varför får jag ont igen?

 Orsaken till dina smärtor finns inte bara i kroppen. För att bryta det mönster som skapade problemen, kan kiropraktorn utforma olika rehabiliteringsprogram tillsammans med dig. En ergonomisk rådgivning är ofta förekommande bestående av olika råd kring egen motion, personligt utformad stretching, specifik rehabilitering och stabiliseringsträning. Ofta efterföljs behandlingen utav olika kost- och näringsrekommendationer eller andra tips om nödvändiga förändringar i din livssituation. Allt för att den kiropraktiska behandlingen ska vara bestående.

Allmänt

Kiropraktiska behandlingsmetoder anses generellt vara riskfria och biverkningsfria för personer utan reumatologiska sjukdomar och hjärt- kärlsjukdomar.

Själva behandlingen är generellt relativt smärtfri och ett typiskt ”vakumljud” och ett knäpp förekommer ofta i samband med manipulationsbehandling.

Ibland kan man efter behandling uppleva en kortvarig ökning av yrsel eller ostadighet som ofta varar några minuter vilket är resultatet av förändringar i muskelspänning och ledrörlighet. Vid vissa tillfällen upplevs en ömhet kring behandlat område, oftast bröstrygg, som då kan vara upp till en till två dygn, även en övergående ökning av huvudvärk kan förekomma.

Allvarliga biverkningar är mycket sällsynta.

För att ytterligare minimera risken vill vi vara extra försiktig och uppmärksam med manipulation på personer med vissa reumatologiska ledsjukdomar, personer som har haft cirkulatoriska störningar (TIA, slaganfall, hjärtinfarkt, djup ventrombos, lungtrombos), personer med känd neurologisk sjukdom samt personer med cancer, hjärtsjukdom eller känd benskörhet.

Våra olika behandlingar

Gravidmassage

Gravidmassage

Man behöver inte avstå från en välgörande behandling bara för att man är gravid
Idrottsmassage

Idrottsmassage

Idrottsmassage har klassisk svensk massage som utgångspunkt.
Kiropraktik

Kiropraktik

Välj den globala vårdformen kiropraktik för din rygg och nacke.
Klassisk svensk massage

Klassisk svensk massage

Den klassiska svenska massagen har nått stora framgångar över världen.
Naprapati

Naprapati

Fritt översatt betyder det ”att korrigera orsak till lidande”.
Om Thaimassage

Om Thaimassage

Traditionell Thaimassage är en gammal österlänsk massageform. Ursprunget sträcker sig långt tillbaka.