Behandlingar hos Niana

Hos oss kan du välja mellan Svensk klassisk massage, idrottsmassage eller thai massage. Vi har även friskvårdande kiropraktisk behandling, som är en tjänst där vår kiropraktor arbetar med kombinerad kiropraktik samt rehabilitering.

Ont i fötterna!

Boka tid hos Christer Feldt leg. kiropraktor,som arbetar med behandlingar för fotleden. Han arbetar både kiropraktiskt och med inlägg med sulor som heter Superfeet. Dessa provar han ut på Kista kliniken, prova detta!

Alla Nianas terapeuter är certifierade och har patientförsäkring.

När du kommer till oss så fyll gärna i vår hälsodeklaration innan din behandling och kom gärna 10 minuter innan behandling.Vi finns på Jan Stenbecks torg 17. Anmäl dig i receptionen och kom upp till oss på plan 1. Det står Niana på vår dörr.

Massage är ett viktigt verktyg!

Det ökar livskvaliteten,att komma igång med träning eller för att reducera stress och tar bort smärta.Med hjälp av massage stimuleras cirkulationen som gör att muskler och omkringliggande vävnad fungerar bättre. Vi arbetar även förebyggande samt med kombinerad träning med våra behandlingar. Våra teraputer har specialistkompetens och har också olika bra massagetekniker som hjälper dig till en bra nivå.

Gravidmassage.

Vi har även gravidkuddar som vi använder vid våra behandlingar. Massage går utmärkt att få under graviditeten och man använder lugna tekniker som är bra för den belastning som man utsätts för under graviditeten. Massage är en utmärkt terapiform och för avspänning vid graviditet. 

pdfNianas etiska regler

 

Läs mer om!

Hälsodeklaration hos oss

Vänligen skriv ut och fyll i Nianas Hälsodeklaration inför ert första besök hos kiropraktorn och medtag till terapeuten. Hälsodeklarationen fylls i och lämnas vid varje ny behandlingsserie och nybesök (ej vid återbesök).

pdfhälsodeklaration

Behandlingar i Vaxholm

För bokning av massage och kiropratik i Vaxholm ring leg.kiropraktor Christer Feldt. Tel 0705-898435 alternativt leg. kiropraktor Nils de la Salle 070-7728388. Idrottsmassage och svensk klassiskt massage ring dipl.massör Anna Hansson tel 070-7736254 mail anna@niana.se

För övriga behandlingar i Kista bokas via nätet. BOKA ONLINE.
Se våra priser här

Krav på våra massörer

 • Massören ska vara medlem i massörernas riksorganisation eller liknande.
 • Certifierad av Branschrådet Svensk Massage.
 • Utbildning på minst 6 månader och certifierade.
 • Massören ska ha ansvarsförsäkring.
 • Minst 1 års erfarenhet.
 • Grundläggande kunskaper om träning och näringslära.
 • Alla massörer har tystnadsplikt.

Positiva effekter av massage

Här följer några exempel på massagens positiva effekter som forskningen kommit fram till:
 
 • Massage har en positiv effekt på blodcirkulationen, som har en nyckelroll för kroppens alla funktioner.
 • Massage innebär beröring på huden som frisätter ett flertal hormoner som påverkar kroppens alla funktioner, både fysiskt och psykiskt.
 • Massage ger ökad lymfcirkulation.
 • Massage har en lugnande effekt på nervsystemet.
 • Massage har en botande och förebyggande effekt på besvär i rörelseapparaten.
 • Massage lindrar kronisk nack- och huvudvärk som varat upp till sex månader.
 • Massage minskar stress och ökar vakenheten.
 • Massage kan vara till nytta även om Du lider av en kronisk sjukdom och underlättar förmågan att må så bra som möjligt.
 • Massage gör musklerna smidiga och mer elastiska. Massage får Dig att känna lugn och ro. Ängslan minskas och humöret och sömnen förbättras.

När ska man undvika massage!

Du bör undvika massage vid:

 • Feber och infektioner.
 • Uttalad benskörhet.
 • Primär eller sekundär tumör i kotpelare eller ryggmärg.
 • Akuta skador.
 • Akuta inflammationer.
 • Diskbråck.
 • Färska frakturer.
 • Reumatisk sjukdom i halsrygg.
 • Akut trauma mot kotpelaren.
 
Konsultera alltid läkare innan du väljer massage som behandling vid:
 • Blödarsjuka.
 • Hjärtkärlsjukdomar.
 • Kärlproblem som åderbråck, proppar, åderförkalkning och inflammation i kärl.
 • Oförmåga till avspänning.
 • Öppna sår och variga processer.
 • Kraftiga eksem.
 • Graviditet.

 

Våra olika behandlingar

Gravidmassage

Gravidmassage

Man behöver inte avstå från en välgörande behandling bara för att man är gravid
Idrottsmassage

Idrottsmassage

Idrottsmassage har klassisk svensk massage som utgångspunkt.
Kiropraktik

Kiropraktik

Välj den globala vårdformen kiropraktik för din rygg och nacke.
Klassisk svensk massage

Klassisk svensk massage

Den klassiska svenska massagen har nått stora framgångar över världen.
Naprapati

Naprapati

Fritt översatt betyder det ”att korrigera orsak till lidande”.
Om Thaimassage

Om Thaimassage

Traditionell Thaimassage är en gammal österlänsk massageform. Ursprunget sträcker sig långt tillbaka.

Dessa terapeuter kan du träffa hos oss

Ann-Louise Hellebro

Ann-Louise Hellebro

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag är utbildad massageterapeut, certifierad av Branchrådet Svensk Massage 2012. Jag arbetar även med friskvård i andra former, bl.a. som coach och gruppträningsinstruktör i Zumba. Det är så kul att få jobba med att hjälpa till att öka människors välbefinnande genom hälsoinsatser som massage. När klienter berättar att de känner sig mer avslappnade, rörliga och upplever mindre smärta, är det för mig ett fint kvitto på en lyckad behandling. Jag tipsar gärna om övningar för att du ska kunna underhålla din kropps rörlighet och funktionalitet.

På fritiden älskar jag att vara med min familj och mina vänner, att träna löpning och dans.

Anna Gomez Lagerlöf

Anna Gomez Lagerlöf

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Anna är massageterapeut och certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage. Hon har sedan utbildningen arbetat heltid med att behandla alltifrån tungt arbetande kroppsarbetare till stillasittande kontorspersonal. Anna kombinerar terapeutisk och förebyggande behandling för att uppnå resultat både vid behandlingstillfället och på längre sikt och ger gärna tips och råd om hur du själv kan hjälpa din kropp att må bättre. Anna är också vattengympa- och friskvårdsledare sedan år 2010.
Arunrat Rantala

Arunrat Rantala

Cert. thaimassageterapeut, utövar thaimassage

Jag är en thailändska som kom till Sverige för 10 år sedan och jag har jobbat i massagebranschen i över 9 år. Jag är utbildad i Thaimassage och många andra massagetekniker. Utbildningar: The Certificate of Thai Traditional Massage och Foot Massage från The wat po traditional medical school.The certificate of Advanced Thai Medical Massage Therapy. Oil Massage And Aromatherapy från The wat po traditional medical school. Hot Stone Massage. Klassik massage, AnsiksZonterapi från NNC Nordiskt Näringscenter. Jag har arbetat på Centralbadet i sju år.

Varmt välkomna till mig.

Christer Feldt

Christer Feldt

Leg. Kiropraktor och Cert. massageterapeut, utövar kiropraktik, idrottsmassage och klassisk massage

Jag är en sportintresserad och träningsglad före detta ingenjör med elitsimträningsbakgrund i barn- och ungdomsåren. 2002 skolade jag om mig till massageterapeut hos Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Därefter valde jag att vidareutbilda sig till kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Sedan 2007 arbetar jag som Kiropraktor. Jag är även gruppträningsinstruktör, framförallt i funktionell träning.

"Jag brinner för att hjälpa människor att få tillbaka funktionen i rörelseapparaten."

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Doris Hansson Kalmár

Doris Hansson Kalmár

Leg. Naprapat

Jag heter Doris och gick ut naprapathögskolan 1987, sedan dess har jag arbetat i Södertälje på min klinik och ute på företag. Är sedan 1995 legitimerad naprapat vilket bl.a innebär att jag självständigt ställer diagnoser. Jag behandlar besvär från rygg, nacke, leder, smärtutstrålning i axlar, armar och ben, huvudvärk, yrsel. Efter några års arbete med naprapati, kompletterade jag mina naprapatkunskaper med en utbildning inom medicinsk akupunktur för smärtlindring. Akupunkturen har visat sig vara ett mycket effektivt komplement till naprapatbehandlingen. På fritiden gillar jag, förutom att klappa katten och umgås med familj och vänner, träna Crossfit. En jätterolig och svettig träningsmetod med ett brett utbud av naturliga rörelser som är utmanande och rolig för såväl motionär som elit. Det är aldrig försent att börja träna!

Erica Eilertsen

Erica Eilertsen

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage, idrottsmassage och avslappningsmassage

Jag jobbar som Massageterapeut på heltid och är utbildad på Axelsons Gymnastiska Institut. Under mina dagar varvar jag privata kunder och företagskunder i min lokal och ute på arbetsplatser i Sundsvall. Jag har ett otroligt givande arbete och brinner verkligen för att hjälpa människor till en välmående kropp. Jag kan hjälpa dig som har problemområden eller dig som vill ha en avslappnande stund och uppmjukning av kroppen. Jag visar dig gärna träningsövningar och ger dig vardagstips som du kan använda dig av på gymmet, hemma eller på jobbet. Allt för att just DU ska må bättre. Välkommen till mig!
Fredrik Weidestam

Fredrik Weidestam

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag heter Fredrik Weidestam Ljunggren och jag är certifierad massör, massageterapeut, bindvävsmassör och rehab massör. Jag är även utbildad i ortopedisk medicin och idrottsmedicin. Jag behandlar allt från stela nackar till stukade fötter. Akuta problem som nackspärr, ryggskott och tennisarmbåge.

Rehab massage:
Här arbetar jag med ett specifikt problemområde. Jag arbetar med olika tekniker som traktioner, mobilisering, tvära friktioner och töjningar.

De flesta problem i våra nackar och ryggar beror på att vi sitter för mycket och för länge. Både på våra arbeten och hemma. För att åtgärda detta lär jag ut enkla rörelser och övningar som ni ska göra varje dag. Dessa övningar kan lindra era problem och framför allt förhindra att de uppkommer.

Varmt välkomna till mig!

Lena Jonsson

Lena Jonsson

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag heter Lena Jonsson och är massageterapeut.Jag gick min utbildning på Axelsons gymnastiska institut i Stockholm 2005 och har efter det jobbat med företagsmassage. De metoder jag använder mig av för att få dina muskler och leder att bli smidiga och avslappnade är Revolving, Muskulering och Strain and Counterstrain. Jag älskar att jobba med människor och arbetade inom hemtjänsten i tio år innan jag upptäckte massageyrket.
Att kunna hjälpa och få andra att må bättre är helt enkelt en härlig känsla!
Välkomna!

Lotta Cederblad Höiby

Lotta Cederblad Höiby

cert. massör, lymfmassör och yogalärare.

Under 2019 utbildar jag mig också till kostrådgivare. Att få jobba med att hjälpa människor till att må bättre är ett fantastiskt yrke. Min specialkompetens är lymfmassage och jag brinner verkligen för vårt lymfsystem.
Min erfarenhet som yogalärare tar jag med mig in i massagens värld och med min kunskap om kroppen tar jag med det in i yogans värld.
Välkommen att boka en tid hos mig för lymfmassage, klassisk svensk massage eller gravidmassage.

Maria Lindgren

Maria Lindgren

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag är utbildad massageterapeut, har jobbat i yrket i 12 år: Jag är även Yoga instruktör och har arbetat som grupp instruktör i många år, inriktat på hälsa och friskvård.
Jag tycker verkligen om att påverka människors hälsa genom behandlande massage. Som massageterapeut arbetar jag mest med behandlande och svensk klassisk massage. I min behandling så hjälper jag dig gärna med stretch övningar och tränings råd.

Varmt välkommen till mig!

Mette Holmer

Mette Holmer

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage och idrottsmassage

Jag är utbildad massageterapeut på Axelsons gymnastiska institut och har arbetat som massör sedan 2001. För mig är det viktigt att arbeta för ett bättre välmående, genom att behandla ömma, stela muskler eller bara få kroppen ner i varv. Jag ger gärna tips om övningar för att du skall kunna arbeta vidare hemma för ett bättre välmående och hälsa. Jag tror på den lilla förändringen i vardagen kan göra skillnad för ett bättre välmående.
Monika Karlsson

Monika Karlsson

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage och idrottsmassage

Cert. av Svenska branschrådet. Utbildad av Axelsons gymnastiska institut. Samt Dipl. Akupunktör. Jag utövar idrottsmassage, klassisk massage, avslappnings massage och gravid massage.
Efter många år i resebranschen har jag nu äntligen tagit tag i det jag brinner för hälsa och friskvård.
Ser fram emot att få ta hand om dig på bästa sätt.

Sanna Svedberg

Sanna Svedberg

Massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag är Hälsopedagog och massör sedan 2002. Jag är också gruppträningsinstruktör sedan 21 år tillbaka. Att få människor att må bättre är något jag stortrivs med, alltifrån att ge en massage till en ballong eller en god kakbit.
Therese Bengtsson

Therese Bengtsson

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage

Jag är utbildad hälsopedagog, träningsinstruktör samt av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör. Jag jobbar aktivt sedan 2007 som massör med Svensk Klassisk Massage både i behandlande och förebyggande syfte. I samråd kommer vi överens om behandlingsområde, exempelvis rygg, nacke, skuldror.

Viveca Wiik

Viveca Wiik

Cert. massageterapeut, utövar klassisk massage och idrottsmassage

Jag heter Viveca Wiik och har studerat till massageterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut. Jag behärskar Svensk klassisk massage, muskeltöjningar, triggerpunktsbehandlingar, Strain Counter Strain och muskelfasciamassage. Jag jobbar med Idrottsmassage och med djupgående muskelbehandling. Min målsättning är att lösa muskulära problem och få rörelseapparaten i funktion. Jag ser fram emot att hjälpa människor på vägen till bättre funktion och hälsa.

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt. GDPR