Träning på Jobbet

Träning och motion ger ett hållbart hälsosamt liv

Träna i grupp eller individuellt! Vi skapar motivationen till att ni på företaget kommer igång!

Niana kan leverera alla typer av gruppträningspass på plats på ditt företag.

Populära pass just nu.

Just nu är vissa pass mer populära på våra företag t.e.x Niana Cross, löparskola, löparpass, bungypump, Functional moves , Yoga, Pilates, Core, gummibandsträning utan ombyte, ergonomiska riktade medicinska rehabiliterings pass för onda ryggar med nedsatt funktion i röreleseapparaten.

Traditionella pass och special pass

Vi har självklart mycket styrkepass och konditionspass som t.e.x. step-up,aerobic och Zumba Fitness och mycket mera. Vi har också ett utvecklat pass för 50 och 60 plus och även för seniorer samt riktade insatser för dem med funktionshinder om behov finns.

Varför träning på Jobbet?

Att livsstilen har stor betydelse för hur vi mår är något som de allra flesta håller med om i dag. Det råder ingen tvekan om att regelbunden motion, bra kostvanor, minskad rökning, måttlig alkoholkonsumtion, mindre stress och bättre balans i tillvaron leder till bättre hälsa och längre medellivslängd. Brist på fysisk aktivitet har ett samband med ökad förekomst av flera sjukdomar som hjärtinfarkt, högt blodtryck, slaganfall, vissa cancerformer, åldersdiabetes och övervikt.

Vi hjälper dig igång med träning på jobbet

Trots människors kunskap om betydelsen av en sundare livsstil för bättre hälsa och ambitioner om förbättrade hälsovanor, är det fortfarande många som är för lite fysiskt aktiva, som äter felaktigt och som inte lyckats sluta röka. Därför hjälper Niana företag med både gruppträning,personlig träning,behandlingar och coaching på arbetsplatsen. Kunderna varierar i storlek. Men den gemensamma nämnaren är att kunderna ser friskvård som en investering för såväl företaget som de enskilda medarbetarna.

Träning på jobbet är en god investering

Att träna på arbetstid är den mest ekonomiska investeringen en arbetsgivare kan göra. Niana levererar alla typer av fysisk aktivitet och gruppträningspass till företaget. Allt från enstaka gympapass och gyminstruktioner till helårsavtal. Vi stöttar även kunder med vikariesupport.

Prova oss emaila oss på info@niana.se

Läs mer om!

Löpskola

En av Nianas duktiga löpcoacher kommer ut till ditt företag för en inledande föreläsning om motivation till löpinng - hur kan löpningen kännas lättare och roligare?
 
Sedan går vi på den praktiska biten med löpteknik, löpstyrka, intervallträning, backträning och distans. Den praktiska löpskolan kan bestå av allt i från ett entaka tillfälle till regelbundna träffar i 6-8 veckor eller en hel termin. Det går också bra att ha kontinuerliga löpgrupper under hela året. Vill du veta mer? Skicka då ett mail till info@niana.se

Träning på jobbet

Träningar, pass och aktiviteter

Aerobic

Grundsteg sätts ihop till stegkombinationer. Styrketräning för mage och rygg ingår.

Aerobic & Styrka

Ett konditionspass med enkla stegkombinationer. Styrkeövningar ingår.

Avspänningspass

Ett mjuk och härligt pass där man jobbar med andning och avslappningsövningar. Passet utförs sittande eller liggande. Ha alltid en filt eller kudde med. Ej kall lokal.

Body & Balance

En body mind teknik som är en blandning av Yoga, Tai-Chi och Pilatesteknik. Ett lugnt och avstressande pass. Utförs barfota och i lös klädsel.

Bodypump

Bodypump
Styrketräning i grupp med skivstänger.bodypump

BODYPUMP är ett program som har gjort stor succé på tränings- anläggningar över hela världen. Det är en komplett träningsform som låter dig styrketräna hela kroppen. Den största fördelen med BODYPUMP är att du själv bestämmer hur jobbig du vill att träningen ska bli.

BODYPUMP är inget nytt, det har utvecklats på Nya Zeeland sedan 1990 hos Les Mills International. Det innebär att det ligger många års utvecklings- arbete bakom träningsprogrammet.

Les Mills förklarar framgången med BODYPUMP med att det är träning som passar alla och ger tydliga resultat. När BODYPUMP startade på Nya Zeeland var målet att locka människor från gymet in i aerobicsalen. Deltagarna upptäckte snart att de blev starkare och mer uthålliga. Succén var ett faktum och Les Mills bestämde sig för att försöka sprida BODYPUMP till resten av världen.

BODYPUMP är 60 minuter styrketräning i grupp. Nästan alla övningar utförs med en skivstång. Fördelen med en skivstång är att du kan ändra vikten mellan 2 och 42 kilo. Det gör att BODYPUMP passar alla, unga och gamla, otränade och vältränade. Förutom en skivstång använder du också en step-up låda som hjälpmedel under övningar som t.ex. bänkpress.

Alla instruktörer använder samma upplägg på passet .det gör det lätt för dig som tränar att följa med i rörelserna och planera din träning. BODYPUMP gör det enkelt för både nybörjare och avancerade att få maximalt resultat på minimal tid. Under ett pass gör hundratalsrepetiotioner med knäböj, bänkpress, marklyft, tricepsextension, bicepscurl, utfall och axelpress.

BODYPUMP finns enbart på godkända träningsanläggningar runt om i Sverige.

Bodytoning

Basic kondition och styrkepass, med fokus på styrka. Passet inleds med enkel uppvärmning sedan är det styrketräning med eller utan redskap där vi arbetar igenom hela kroppen med betoning på baksidan av kroppen och ryggen.

Box Basic

Konditionsträning och boxning med handskar och pads till musik. Grundläggande teknik i boxning.

Box 1

För dig som har gått en termin. Kickar med stora mitsar ingår.

Cirkelträning

Ett pass med inriktning på olika stationer. Blandad styrketräning, redskap och kondition. Ingen koordination utan ett enkelt pass för dig.

Core träning

Bålstabilitets träning för rygg, mage och sätesmuskler.

Core II är för dig som tränat Core I ett tag och orkar lite mera.

Crawlkurs

Vi tränar teknik i crawl och frisim.

Fitness-, Fysisk och Poweryoga

Är träningsformer som kommer från Ashtangayogan (asanas). Ett pass där man arbetar mycket fysiskt med djupstretchnings övningar. Mycket bra för att bibehålla rörligheten och styrkan i kroppen. Avspänning ingår.

Vem vänder sig träningen till?

Träningen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som har tränat en eller fler terminer. Yoga handlar om kontinuitet och upprepning. Börja med att lär känna din kropp, bli mer och mer lyhörd för dess signaler, stressa ur och bygg upp ny energi och vitalitet.

Medtag till träningen: Vattenflaska och en varm filt!

Functional Moves

Functional Moves är funktionell gruppträning som ger dig styrka och kondition. Träningen bygger på enkla och atletiska rörelser.Functional Moves passar alla, oavsett träningsstatus och ålder.

Läs mer: http://www.functionalmoves.se/
 

Gympa & Aerobic

Gympa med inslag av stegkombinationer. Styrka och stretch ingår.

Gympa L

Lättgympa, både konditions och styrketräning. Skonsam gympa utan hopp. Lämplig för dig med svaga knän.

Gympa M

Gympa på medelnivå med både konditions och styrketräning. Hopp kan ingå. För dig med lite bättre kondition.

Gympa M/Styrka

Gympa på medelnivå med betoning på styrka, hantlar och stänger.

Gympa u.h.

Gympa på medelnivå utan hopp.

Gympa Rehab

Ett lätt gympapass för att komma tillbaka till sin hälsa så fort som möjligt. Rörlighet, styrka, kondition och avspänning ingår.

Gympa rygg nacke

Ett lättgympa pass baserat på uppvärmning samt riktad träning för ryggen och nackens rörlighet och stabilitet. Enkel koordination.

Gympa I

Intensivt gympapass. Både konditions och styrketräning med hög intensitet. Valet av rörelser förutsätter bra kondition, rörelsevana och starka muskler.

H2O-aerobic

Aerobicbetonat konditionspass i vatten.

H2O-djup

Vattengympa på djupt vatten utan bottenkontakt men med hjälp av flytbälte.

H2O-gympa

Ett pass där motståndskraften i vattnet utnyttjas. Effektiv och skonsam konditions-, styrke- och rörlighetsträning.

Fitness-, Fysisk och Poweryoga

Är träningsformer som kommer från Ashtangayogan (asanas). Ett pass där man arbetar mycket fysiskt med djupstretchnings övningar. Mycket bra för att bibehålla rörligheten och styrkan i kroppen. Avspänning ingår. Vem vänder sig träningen till? Träningen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som har tränat en eller fler terminer. Yoga handlar om kontinuitet och upprepning. Börja med att lär känna din kropp, bli mer och mer lyhörd för dess signaler, stressa ur och bygg upp ny energi och vitalitet. Medtag till träningen: Vattenflaska och en varm filt!

High & Low

Konditionspass med hopp där grundsteg sätts ihop till lätta stegkombinationer. Avslutas med styrka med hantlar, gummiband och stänger.

Jazzdans

Klassisk Jazzklass för alla nivåer, lugna fina Jazzrörelser till härlig musik.

Kundaliniyoga

Mjuk fysisk och mental träning med tyngdpunkt på andning, koncentration och olika kroppsrörelser. Avspänning ingår.

Klassisk Kundaliniyoga

Det finns ett antal olika yogaformer i världen. Den Klassiska kundaliniyogan är en yogaform där du får möjlighet att träna din kropp och ditt sinne med hjälp av andning, ljud, stretching, rörelse, uthållighet, balans, meditation och koncentration. Detta för att stimulera och balansera dig på fyra plan; det mentala, det känslomässiga, det andliga och det fysiska.

Övningarna görs enligt ett rörelse schema och ofta handlar det om enkla övningar som de flesta klarar av att göra. Du tränar helt och hållet efter egen förmåga och det finns alltid alternativa rörelser om du har svårt att klara av vissa av övningarna. I tider som dessa,när stressen sätter sina klor i oss oftare än vi själva alltid vill, är det viktigare än någonsin att ta kommando över vårt eget välbefinnande. Det börjar alltid med en tanke!

Hur går träningen till?
Varje pass innehåller ett visst antal övningar som frigör energi i kroppen, stärker imunförsvaret, ökar blodcirkulationen och ökar rörelsmöjligheten. Övningarna är speciellt framtagna för att hjälpa dig att tänka bättre, känna mer, bli mer lyhörd för dina egna signaler, sova bättre etc. Passen avslutas med en längre vila och meditation.

Medtag till träningen: Vattenflaska och en varm filt!
 

Latinska danser

Danskurs med inslag av salsa, rumba, cha cha cha och merenge.

Latin dance Aerobics

Härligt pass där vi lär ut steg ifrån salsa, merengue, cha - cha, mm.

Muskelintervall

Ett pass med betoning på styrka/kondition och intervallträning.

Muskelintervall

Ett pass med betoning på styrka/kondition och intervallträning.

Efter en förlängd uppvärmning jobbar vi igenom kroppens större muskler med hjälp av redskap såsom step bräda, hantlar och gummiband.

Avslutas med stretch. Passar alla oavsett nivå då man anpassar vikt och motstånd till sin egen förmåga.

Pausträning på jobbet

Pausgympa - ett 10 minuters cirkulationshöjande pass som får både hjärna och kropp att ladda om.

Pausyoga

Pausyoga
Enkla sköna yogarörelser för ny energi och kraft.elisabet stare

En kombination av rörelse och vila tänjer spända muskler, ökar energin och gör oss mer avslappnade och koncentrerade!

Motverka stress och trötthet med en yogapaus på jobbet! Enkla sköna yogarörelser för ny energi och kraft. En kombination av rörelse och vila tänjer spända muskler, ökar energin och gör oss mer avslappnade och koncentrerade!

Passet kan vara allt från 10-60 minuter. Yoga är ett enkelt och effektivt redskap för avslappning och stresshantering. Denna gamla teknik med ursprung i den gamla Indiska kulturen är fortfarande ett populärt verktyg för psykiskt och fysiskt välbefinnande för människan i det moderna informationssamhället.

Som Yogalärare har jag fokus på enkla rörelser, avslappnings och andningsövningar. Genom kombinationen rörelse andning och avslappning lär vi oss att bli mer fokuserade, tänja och slappna av spända muskler och öka vår fysiska och psykiska styrka.

Ökad kroppsmedvetenhet och kombinationen av rörelse och vila är enkla effektiva redskap för stresshantering och ny energi och vitalitet i vardagen.

Om Elisabet Stare

Elisabet Stare certifierad Livsyogalärare och har haft kurser sedan 2004.

Elisabeth har lång erfarenhet av olika yoga och meditationsformer som hon studerat i både Sverige och Indien i ca 30 år.

Pilatesträning

En träningsform som funnits i 90 år. Josef Pilates är grundaren. Han har utformat de speciella maskinerna och utformat hela träningssystemet.

Träningen är uppdelad i två kategorier:
Matwork som innebär gruppträning där man kan använda endast mattor eller lägga till fitness-circles, fitness-bollar, flexband m.m som redskap. Matwork är den träningsform Niana kan erbjuda.

Maskinträning som innebär träning i en maskinstudio med olika pilates maskiner. Träningen utförs i små grupper eller enskilt.

Pilates är en kvalitativ träning som ger resultat på ett snabbt och effektivt sätt. Passar alla oavsett ålder och fysisk status. Används även som rehabilitering med mycket stor framgång på onda ryggar och nackar.

Pilates träningen gör att du blir stark och smidig speciellt i rygg och mage då många övningar är inriktade på bålstabilitet.

Träningen handlar om koncentration och andningsteknik, muskelförlängning och uthållighet, avspänning och balans. Det som får allt fler att träna pilates är samverkan mellan psykisk och fysisk styrka.

Det finns alltid nya utmaningar i träningen. Träningen kan utföras I mycket avancerad form eller I enklare form tillgänglig för alla.

Några nyckelord att förknippa med Pilatesträning
 • Långa slanka muskler.
 • "Core träning" Styrka och stabilitet för bålen.
 • Skadeförebyggande träning.
 • Minskar stress och rygg besvär.
 • Kompliment till elitidrott.
 • Förbättrar balans och kordination.
 • Effektiv rehabiliteringsträning.
 • Ökar kroppsmedvetandet.
 • Ökar mentala medvetandet.
 • Ökar självkänslan.


Pilates I för nybörjare

Vi startar från grunden med de fem grundprinciperna: andning, nackens, skuldergördelns, bröstkorgens och bäckenets placering. För att skapa en god bålstabilitet tränas de djupa musklerna i rygg, mage och bäckenet samt stabilisatorerna kring skulderbladen. Vi utvinner ökad rörlighet, bättre hållning, ökad kroppsuppfattning, avspänning samt smidiga och uthålliga muskler.

Pilates II för de som tränat minst en termin...

och känner sig redo för ytterligare utmaningar

För att utmana den bålstabilitet och styrka som vi skapat under grundkursen så utvecklas nu övningarna för att träna upp ytterligare styrka, uthållighet, balans, koordination samt smidighet. Hävarmarna förlängs och rörelserna blir "större". Vi kommer även att lägga till motstånd i form av flex-band till vissa övningar för att utmana ytterligare.

Stockholm Pilates Center - SPC

Poweryoga

Vi jobbar med styrka, rörlighet, andning, smidighet och balans. Du blir svettig och trött i musklerna samt harmonisk och fylld med energi. Yogan utförs barfota i mjuka kläder.

Fitness-, Fysisk och Poweryoga

Är träningsformer som kommer från Ashtangayogan (asanas). Ett pass där man arbetar mycket fysiskt med djupstretchnings övningar. Mycket bra för att bibehålla rörligheten och styrkan i kroppen. Avspänning ingår.

Vem vänder sig träningen till?

Träningen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som har tränat en eller fler terminer. Yoga handlar om kontinuitet och upprepning. Börja med att lär känna din kropp, bli mer och mer lyhörd för dess signaler, stressa ur och bygg upp ny energi och vitalitet.

Medtag till träningen: Vattenflaska och en varm filt.

Qi Gong - Zhineng Qigong

Grunden för ett qigong pass är ett 15 minuters program som heter "Lyft upp Qi". Rörelserna kan utföras av alla, när som helst under dagen och ger effekt med en gång. Tanken är att du ska lära dig programmet för att sedan kunna utföra det själv hemma, gärna varje dag.

Qigongpasset hjälper dig att slå om från stress till lugn, samtidigt som du tränar och stretchar alla kroppens leder och muskler. "Lyft upp Qi" passet påverkar också din qi som betyder livskraft. Passet ger dig energi, balanserar din energi och löser upp eventuella energiblockeringar som finns. I kinesisk medicin anser man att bakgrunden till alla sjukdomar är antingen brist på energi, obalans i energin eller blockeringar i din energikropp.

Under våra pass får du lära dig mer om qi och dess läkande effekt. Du kommer även att få lära dig andra övningar som hjälper dig att hela din energikropp. Vi lär också ut hur du kan använda dig av programmet och andra metoder i ditt vanliga liv för att bli mer närvarande, fokuserad och mindre stressad.

Den qigong form som vi lär ut heter Zhineng Qigong och är en form av medicinsk qigong. Den utsågs av de kinesiska myndigheterna 1997 till den bästa och mest läkande formen av qigong. Karolinska sjukhuset har testat metoden med mycket goda resultat för bland annat astmapatienter. Sahlgrenska sjukhuset använder metoden i sin smärtklinik med mycket goda resultat. Migränskolan rekommenderar metoden.

Qi Gong - Biyungmetoden

Kinesisk hälsogymnastik. Med mjuka långsamma rörelser koordineras hela kroppen, kroppshållning, det mentala sinnet och andningen. Målet är mental styrka, lugn och harmoni. Ökar rörligheten.

Biyun - Den Hälsobevarande Metoden, Fan Xiulan Prof./Doc i Medicinsk Qi Gong. Fan Xiulan lärde sig redan som barn Qi Gongens hemligheter av sin farmor. I över trettio år har hon studerat och praktiserat Qi Gong och skapat metoden i Medicinsk Qi Gong kallad Biyun - "de azurblå molnen", de moln som enligt myten ger himmelsk lycka.

Medicinsk Qi Gong Biyun - Den Hälsobevarande Metoden

Skapad av Fan Xiulan Prof./Doc i Medicinsk Qi Gong

Förklaringar
Qi - kan översättas med livskraft eller energi.
Gong - med metod, teknik eller presentation.
TKM - Traditionell Kinesisk Medicin (En lära som funnits i mer än 5000 år).

TKM är indelad i fyra grundläggande huvudgrenar:

 • Kinesisk Örtmedicin.
 • Traditionell Akupunktur.
 • Tuina - Kinesisk massage.
 • Medicinsk Qi Gong.
”Ett medicinsk system som gör det möjligt att behandla enligt en helhetssyn på människan”

Olika Qi Gong skolor
 • Taoistisk metod - Religiös/Filosofisk.
 • Buddistisk metod - Religiös/Filosofisk.
 • Konfusiansk metod - Religiös/Filosofisk.
 • Kampsport metod - Som Tai Chi.
 • Medicinsk metod - Förebyggande/Medicinsk.
 • Bakgrund


Fan Xiulan lärde sig redan som barn Qi Gongens hemligheter av sin farmor. I över trettio år har hon studerat och praktiserat Qi Gong och skapat metoden i Medicinsk Qi Gong kallad Biyun - “de azurblå molnen”, de moln som enligt myten ger himmelsk lycka.

Utvecklingen av Biyun startades i ett kol gruv område i Xiangshan i Västra bergen i Peking. Där en stor del av patienterna bestod utav pensionerade gruvarbetare, textil- och byggnadsarbetare med allvarliga lungbesvär. Många led utav stendammslunga. Hon lyckades genom Biyun metoden hjälpa dem att leva ett nästan “normalt liv” igen och där ca 90% av patienterna blev återställda.

1985 grundade Fan Xiulan ett hälsohem i detta område där de rehabiliterar patienter enbart med denna form av medicinsk Qi Gong som behandlingsmetod. Här bedrivs också utbildning av instruktörer samt undervisning av elever från Kina och övriga världen.

Biyun metodens Qi Gong

Jichu Gong, steg 1
Grundprogram som innehåller en systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser under koncentration. Öppnar upp för god Qi och blodcirkulation.

Dong Gong, steg 2
Rörelseträning som ger fördjupade hälsoeffekter och förmågan att tillgodogöra sig livskraft samt uppnå balans och jämvikt i både kropp och själ.

De fem elementens Qi Gong, steg 3 Träningen sker efter de fem elementens principer och här utvecklar eleven sin egen form av Qi Gong.

De Fem Elementen
De fem elementen och deras inbördes förhållanden till olika delar i kroppen via meridianernas gång är en annan viktig grundtanke/filosofi i TKM (Traditionell Kinesisk Medicin).
 • Trä.
 • Eld.
 • Jord.
 • Metall.
 • Vatten.


Övningarna består av:
 • Avslappning.
 • Rörelser.
 • Koncentration.
 • Naturlig andning.


Särskilda enkla rörelser stimulerar energiflödet i kroppen, löser upp blockeringar och spänningar, ökar blodgenomströmningen och mjukar upp stela leder.

Koncentrationen främjar kroppens läkeprocess, gör dig harmonisk och lycklig samt hjälper dig att slappna av.

Kropp och själ går hand i hand. Ett ökat psykisk välbefinnande, ökar också det fysiska och vice versa.

Avslappnad och naturlig andning ger en bättre hälsa både psykiskt och fysiskt samt kan sägas vara en bro mellan det medvetna och det undermedvetna.

Du kan själv befria dig från störningar och sjukdomar samt också skapa en balans och harmoni i din kropp och själ.

Effekterna av att träna Qi Gong

Allt detta kan uppnås genom att frekvent träna Qi Gong:

 • Förbättrar allmänhälsan.
 • Förebygger och behandlar sjukdomar.
 • Motverkar stress och spänningar.
 • Förbättrar blodcirkulationen.
 • Stärker immunförsvaret.
 • Vitaliserar åldrandeprocessen.
 • Förbättrar koncentration och inlärning.
 • Främjar kreativitet och psykiskt välbefinnande.
 • Koordinerar och balanserar kropp och själ

Ryggympa

Ett styrka, rörlighets-pass för rygg, mage, axlar, armar och nacke som avslutas med mental avslappning.
 

Salsa

Latinamerikans pardans med influenser från Kuba och Los Angeles.

Spinning Hill

Spinning med betoning på långa tuffa backar. 75 min.

Spinning Intensiv

Högintensivt pass med fokus på muskelstyrka och hjärta med hög belastning. För dig som är van och i god form.

Spinning Intro

Introduktionspass. Vi går igenom grundteknik, skaderisker, hjärtbelastning, träningsresultat, lämplig klädsel och hantering av cykel.

Spinning mage

Cykelträning 45 min och sedan mage i 5 minuter.

Spinning Mind

Lugnt pass för både kropp & själ i lugn och avstressande miljö.

Step intervall

Styrke- och konditionspass med lätta stegkombinationer. Vi använder stepbräda, hantlar, stänger och gummiband.

Step Up 1 & kondition

Ett medel pass med olika kombinationer på stepbräda. Tonvikten läggs på kondition och styrka.

Step Kondition

Konditionsträning med styrka på stepbräda.

Step Up Intro

Introduktionspass. För dig som vill lära dig grunderna och sedan avancera till de ordinarie Step Up passen.

Step Up & styrka

Konditionsträning på bräda med styrkeövningar för hela kroppen. Vi använder stänger och hantlar.

Styrka & rörlighet

Styrkepass med inriktning på styrka och rörlighet i hela kroppen. Även konditionsträning.

Stretch & rörlighet

Ett kanon pass för dig med stelheter, med inriktning på ledrörlighet och både dynamiska och statiska stretchövningar ingår. Uppvärmning och något styrkeinslag kommer att ingå.

Streetfunk & Hip Hop

Rörelse o skratt; två saker som förlänger livet. Förena de två, släpp loss till tung o häftig musik, pröva nya rörelser o utmana dig själv! Motion för både kropp o själ!

Vuxensim för nybörjare

För dig utan förkunskaper.

Yoga

Yoga
Kurser i medicinsk yoga och kundaliniyoga

Nu erbjuder Niana Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga, två terapeutiska yogaformer, som i forskningsstudier visar sig minska stress och oro och gör din fysiska kropp mjukare, starkare och mer vital på bara några veckor. Forskning visar också att värk, sömnproblem, högt blodtryck och trötthet minskar vid regelbundet utövande samtidigt som glädje, energi och välmående ökar.

Niana utökar nu sin verksamhet och skräddarsyr tillsammans med Malin Rydesjö klasser för företag som vill ta ett helhetsgrepp om sina anställdas välmående för att minska företagets sårbarhet.

Malin Rydesjö är Internationellt certifierad Kundaliniyoga- och meditationslärare, instruktör i Medicinsk Yoga, yogaterapeut samt barnyogalärare. Hon driver företaget Yogacentralen, med säte på Karlavägen i Stockholm. Hon tar emot enskilt för människor som vill ha specifika övningar för att komma vidare, har rehabgrupper, öppna klasser och workshops på företag och för privatpersoner. Hon utgår från WHO:s hälsodefinition: "God hälsa är inte bara frånvaro av sjukdom utan en upplevelse av att räcka till, fungera i sitt liv, känna mening och sammanhang i tillvaron!" och ger verktyg för att skapa balans i alla delar av oss.

Niana och Malin erbjuder nu:
Öppna klasser som vänder sig till medarbetare som mår bra, men vill underhålla sitt välmående och må ännu bättre i kropp, sinne och själ. Material ingår.

A) Kan göras på stol i ett konferensrum utan att byta om 30-60 minuter.
B) Kan göras på matta under 45-90 minuter och vänder sig till de som vill ha djupare effekt med möjlighet till ökad balans i hela systemet.

Rehabilitering: Vänder sig till medarbetare som är eller är på väg att bli sjukskrivna. Utbrändhet, ryggproblem och värk i kroppen, hjärtproblem, andningsbesvär, allergi, migrän osv. En kurs om 7 tillfällen med max 12 deltagare. Här fokuserar vi på att förstå, hantera och minska stress och dess negativa konsekvenser, bygga upp kroppen inifrån och ut och skapa nya förutsättningar för hälsa. Det handlar inte om att komma tillbaka till situationen innan man blev dålig, utan hitta nya förhållningssätt som innebär hållbar hälsa. Andningstekniker, fysiska övningar, fokus- och koncentrationstekniker samt meditationer. Övningar görs hemma mellan varje träff. CD + material ingår för varje deltagare för att underlätta för hemmaträningen.

Workshop i andning och stress på stol inkl. praktik. 60 minuter

Medicinsk Yoga används av några av Sveriges största företag, Astra Zeneka och Investor, som säger att detta är den bästa typ av rehabilitering och friskvård de någonsin haft!

Medicinsk Yoga: Utvecklad ur den klassiska kundaliniyogan för att mer specifikt anpassas efter dagens sjukdomar och problematik. Används som rehabilitering på flera vårdcentraler och sjukhus i Sverige, bland annat hjärtintensiven på Danderyds sjukhus.

Kundaliniyoga: En terapeutisk yogaform som kombinerar andning, rörelse, fokustekniker och meditation för att uppnå inre balans som skapar hälsa i kropp, sinne och själ vid regelbundet utövande. Dynamisk yogaform som är en av de största yogaformerna i världen.

Du behöver inte vara vig för att utöva dessa yogatyper utan övningarna anpassas efter din förmåga.

Fysisk yoga
Fysiska yogan är en träningsform som kommer från Ashtanga yogan (asanas) .

Kripalu Yoga
Kripalu Yoga är "Meditation i rörelse (Meditation in Motion), där man förenar Hatha yoga och Raja yoga. I Kripalu Yoga användes Yoga inte endast som fysisk disciplin utan också som en kraftfull metod för att uppnå koncentration och balans i livet. Tanke, själ och kropp förenas i rörelse och meditation. Kripalu Yoga är "Medvetenhetens yoga (Yoga of consciousness)".

Zumba Fitness

Zumba Fitness
När man som betraktare ser på en Zumba klass i full fart är det svårt att inte ryckas med och vilja deltaga. Zumba klasser innehåller olika danssteg till latinska och internationella rytmer. Innan man vet ordet av så har man som Zumba utövare kommit i fin form samt känner hur energin flödar i kroppen. Det finns idag ingen annan form av fitness utövning som kan mäta sig med Zumba Fitness. Ung som gammal – killar och tjejer – tränad som otränad, kort sagt det finns en Zumba klass som passar för alla. Det är inte svårt, bara roligt och enkelt och effektivt som träningsform.

Zumba Gold

Zumba Gold
Zumba Gold är den störst växande gruppen i Zumba utbudet. I Zumba Gold anpassar man rörelserna samt tempot för den lite äldre utövaren såväl som för nybörjare som vill komma igång med sin träning för en bättre hälsa. Medryckande latinska rytmerna, de lätta-att-följa stegen samt den glädjefulla stämning som Zumba står för. Alla har vi behov av att röra på kroppen och att göra det på ett lustfyllt och roligt sätt gör att vardagen blir lite ljusare. Zumba Gold är en perfekt form av fitness utövning som framförallt är rolig att utöva.

Niana´s personliga tränare

Anna Tjernberg

Anna Tjernberg

En sann mångsysslare, nyfiken på det mesta. Legitimerad sjuksköterska, friskvårdskonsulent och diplomerad hälsocoach, men även ingenjör och vetenskapsjournalist.
Har egen gedigen erfarenhet av att vara soffpotatis. Skolkade från skolgymnastiken, åt wienerbröd till middag och fick blodsmak i munnen av att springa till bussen. Upptäckte betydelsen och glädjen av hälsa och motion först på "äldre" dagar och vet precis hur det känns att inte orka, att inte förstå hur man hittar sina magmuskler och att tro sig inte kunna.
Nu står långlöpning, styrketräning, crossfit, pilates, fri dans - ja de flesta träningsformer på agendan. Jag hjälper Dig gärna att genom funktionell träning hitta både motivation, perfekt teknik, styrka och ork. Kunde jag, kan Du!

Ditte Bäck

Ditte Bäck

Jag har jobbat med hälsa och träning i drygt 10 år.
Att hjälpa människor att hitta en hälsosam balans i livet är otroligt kul och stimulerande tycker jag. För mig är det viktigt att se varje individ som en unik person med sina specifika behov, krav och önskemål. En god hälsa är mycket mer än bra mat och träning.
Idrott är en stor del av mitt liv. Jag har spelat golf i landslaget samt ett par år på den svenska proffs touren. Idag blandar jag min egen träning så mycket jag kan. Det blir löpning, styrketräning, yoga och skidåkning.

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt. GDPR